algemene electriciteit

Vande Wiele Marc Algemene Elektriciteit bvba
Neerheide 78 - 9070 Destelbergen (Heusden)
Gsm: +32 (0)495 20 32 97
Tel.: +32 (0)9 232 32 97
Fax: +32 (0)70 66 09 67
BTW: BE 0894.924.275
E-mail:
Algemene diensten
Verlichting en domotica
Elektriciteits-installatie bij renovatie
Contacteer ons
Home
Elektriciteits-installatie bij renovatie

 Onze specialiteit!! 
Rehabilitatie, renovatie, koop-(verkoop) van een woning

WAT IS DE BEDOELING VAN EEN ELEKTRICITEITSATTEST? 

Een elektrische installatie van voor 1981 is niet gedimensioneerd op een huishouden van vandaag. Wasmachine, droogkast, afwasmachine… zijn een grote belasting als de elektrische installatie hier niet op is berekend. De keuring van de elektrische installatie geeft aan in welke staat de installatie van een woning is.

Deze controle is verplicht bij de verkoop van een woning en bij verzwaring van een netaansluiting. Het elektriciteitsattest, dat wordt afgeleverd na keuring van een huishoudelijke elektrische installatie, garandeert de veiligheid van personen en het behoud van goederen.

Het controleonderzoek heeft tot doel de gelijkvormigheid van de elektrische installaties vast te stellen met de geldende AREI-voorschriften (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties).

HET VERDEELBORD

Meestal wordt het verdeelbord vervangen. Er worden moderne automaten & differentieel- schakelaars in geplaatst. De automaten worden gevoed door een kamgeleider met een sectie van min 10mm². De kringen worden gemerkt door een eigen op punt gesteld markeringssysteem.
Een tweede verdeelbord wordt mogelijks geplaatst ter hoogte van garage,berging,keuken,badkamer waar zich de nieuwe grote verbruikers bevinden (wasmachine,droogkast,vaatwas,oven…)

VERVANGEN VAN DRAAD OF KABELS

Indien de oude installatie is uitgevoerd is met pvc of metalen buizen wordt er afhankelijk van de toestand nieuwe bedrading (of bekabeling) in getrokken. De bestaande aftakdozen worden mogelijks geëlimineerd of vervangen.

MEERVOUDIGE STEKKERDOZEN, VERLENGKABELS... 

Bedoeling is deze zoveel mogelijk te vermijden. Deze dozen komen meestal voor ter hoogte van tv-télénet-keuken-ter hoogte van het verdeelbord-buro…
Bij renovatie worden apparte kringen voorzien met de nodige stopkontakten meestal gemonteerd in een kabelgoot. Deze is zodanig gemonteerd dat uitbreiding mogelijk is.

STOPKONTAKTEN

Vrij veel voorkomend zijn foute montage van stopkontakten met aarding alhoewel er geen aardingsgeleider aanwezig is.Dit kan men verhelpen door deze stopkontakten te vervangen door stopkontakten zonder aardingspin of nieuwe bekabeling (met aarding) te plaatsen. Enkel van toepassing bij installaties van voor 1981!!

WASMACHINE-DROOGKAST-VAATWAS-OVEN…

In een moderne installatie worden er apparte kringen voorzien voor deze toestellen,ttz. meestal zijn deze niet bestaand en moeten er nieuwe leidingen worden gelegd.

AUTOMATISATIE

Kleine automatisatie-ingrepen kunnen worden uitgevoerd, zoals het vervangen van het bestaande schakelmateriaal aan inkom,hal, nachthal dmv detectieogen,wat het confort en veiligheid bevorderd.
Rolluiken (pvc) kunnen ook gemakkelijk worden geautomatiseerd.

VERLICHTING 

Oude TL-armaturen (in garage’s,berging,keuken,…)worden best vervangen door TL-armaturen met electronische voorschakelapparatuur.
Bewegingsdetectoren zijn nuttig voor buitenverlichting
Led-verlichting wordt momenteel het best toegepast voor sfeerverlichting. Meestal kunnen de fabrikanten van electronische componenten (zoals dimmers…) nog niet volgen met het aanbod van Led-verlichting. De betere echter wel ,maar dit heeft ook een prijskaartje tot gevolg!


PREMIES

Premies kunnen bij rehabilitatie verkregen worden door de Vlaamse Overheid zie site www.premiezoeker.be  
Ook lokaal (zoals Stad Gent) beloond verbouwers!

NUTTIGE LINKS